Cultivarea afinelor

      Pe langa utilizarea in industria alimentara, afinele sunt intensiv utilizate si in industria farmaceutica, in preventia si tratarea multor tipuri de boli, enumeram: imbunatatirea vedereii, reglarea nivelului de colesterol, imbunatatirea memoriei, intarirea vaselor de sange, probleme articulatii, reumatism, guta, intareste sistemul imunitar, ajuta la buna functionare a intestinelor, mentine sub control nivelul zaharului din sange – stabilizator al glicemiei. Ca toate fructele de padure, si afinele contin o cantitate foarte mare de vitamina C, foarte importanta in tratarea multiplelor tipuri de infectii in organism.

     Ca si cultivator de afine avem din start 2 industrii mari unde sa ne vindem recolta: industria alimentara si cea farmaceutica.
      In 2016 preturile de vanzare pentru 1 kg afine sunt intre 10-15 lei. Se tine cont de stare (proaspata, congelata, uscata), soi, calitate. Sunt situatii in care preturile pot oscila, sa spunem doar ca pretul afinelor mai este dat de inca un factor: adaosul intermediarului.
      Desi nu se poate spune ca este o planta pretentioasa din punct de vedere al conditiilor de crestere, umiditatea excesiva a solului poate conduce la pierderea recoltei.
   Productivitatea concreta se obtine dupa anul 3 de la cultivare. An dupa care productivitatea creste consistent in fiecare an. In anul 3 se estimeaza la 1 hectar de cultura aproximativ 1000-1500 kg de fructe.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu