Idei de afaceri : Pensiune pentru animale

Descriere: Multe animale de companie din Romania se bucura de un nivel de trai si o calitate a vietii superioara majoritatii locuitorilor umani, era absolut necesar sa apara noi modalitati de a asigura confortul necuvantatoarelor.
Astfel au aparut asa numitele : pensiuni pentru animale, unde proprietarul isi poate trimite cel mai bun prieten cand are de plecat intr-o deplasare mai lunga, nu are timp sau pur si simplu pentru a-si surprinde placut, cu un sejur de relaxare, animalul preferat.
Intr-un astfel de stabiliment, parca scos din animatiile pixar, animalul de companie se recreeaza dupa stresul acumulat prin statutul de animale de companie, este toaletat, hranit, la cerere dresat si are posibilitatea, dupa cum spun proprietarii de pensiuni pentru animale, sa socializeze cu tovarasii lui. Socializarea este absolut necesara, caci nu se doreste ca animalul sa sufere de stres, depresie sau anxietate. Da! Astea-s acum problemele prioritare pe care le au animalele de companie. Cand problemele nutritionale sunt rezolvate, apar cele psihice. Chiar se discuta, pe viitor, integrarea in programa scolara de la medicina veterniara a unui curs de psihiatrie pentru animale, in care viitorul consultant este initiat in tainele combaterii si rezolvarii problemelor in randul animalutelor sinucigase. Acum putem preveni aceasta problema de mare interes trimitandu-ne odrasla necuvantatoare la o pensiune pentru animale.
Tarifele de cazare la pensiune sunt aproape cat cele pentru oameni si anume, intre 30 si 40 lei pe zi/ vara, respectiv 40 si 60 lei/zi iarna cand este nevoie de boxe incalzite. Tarifele variaza in functie de pachetul de servicii pe care il puneti la dispozitie, daca intra toaletajul si dresajul tarifele pot creste. 
Resurse necesare: - disponibilitatea sau inchirirea unei locuinte la sol (ar fi ideala o proprietate la iesirea dintr-un oras, astfel costurile de inchiriere ar fi foarte mici si deranjul fonic ar fi redus la minimum)
- un bun plan de afaceri care sa includa o analiza a costurilor (costurile pot varia, caci la capitolul mancare, aceasta poate achizitiona inainte de preluarea animalui, astfel nu va fi nevoie de mari cantitati de mancare pe stoc)
- investitie in inchiriere locatie, constructie boxe, amenajare corespunzator spatiu/curte
- o foarte intensa promovare online/offline
- pasiune pentru domeniu
Avantaje: - investitia poate fi foarte mica (asigurand conditiile decente cazare), insa daca dispuneti de resurse financiare se poate merge si pe ideea de cazare de lux.
- astfel de locuri sunt din ce in ce mai cautate de proprietarii de animale de companie
- venituri foarte mari raportate la investitie, daca calculam la un numar minim de 5-10 animale/zi se obtin venituri minime de 200 – 400 lei/zi, iar la un minim lunar 7500 lei/luna venit din care scadem cheltuielile aferente hranei, facilitati si alte servicii.
Dezavantaje:  - este o afacere care e indicat sa fie facuta de persoane cu adevarat pasionate de acest domeniu. Lipsa pasiunii, cel putin in acest domeniu, poate fi usor mirosita.
Concluzii: Pentru o persoana iubitoare de animale aceasta afacere poate fi ca o plimbare in parc, una foarte bine platita. 

4 comentarii:

  1. Tind sa cred ca se promoveaza destul de greu o astfel de afacere :)

    RăspundețiȘtergere
  2. ai fi socat sa afli cata lume apeleaza la astfel de servicii

    RăspundețiȘtergere
  3. Cum as putea sa caut asa ceva ? Adica o persoana care sa ma puna sa am grija de cainele lui .....

    RăspundețiȘtergere
  4. cate persoane nu au unde sa-si lase animalutul ...si cat de greu este sa gasesti pe cineva

    RăspundețiȘtergere