Idei de afaceri : Camere de sare

Descriere: Sunt bine cunoscute beneficiile sarii asupra organismului uman, mai ales pentru persoanele care sufera de boli respiratorii. Multe persoane din alte tari si de la noi s-au gandit ca ar fi interesant sa aduca beneficiile unei saline mult mai aproape de noi. Astfel au aparut camerele de sare, care le putem gasi acum si la noi in tara sub forma unor centre de tratament.

  Ar fi un pas mai in fata daca sa presupunem un client si-ar dori transformarea unei camere din locuinta intr-o camera de terapie, unde sa se relaxeze sa petreaca timp cat vrea  impreuna cu familia. La o suprafata mica, costurile nu ar fi asa de mari. Ar fi interesant un serviciu, care contra unei sume, sa apara o echipa de specialisti si transforme una dintre camerele locuintei intr-o adevarata camera de sanatate.
             Camerele de sare se pot realiza prin 2 metode: 1. Prin lipirea treptata a straturilor de sare de mare varsata sau 2. Prin cladirea/zidirea pe pereti a caramizilor/bulgarilor de sare. Sarea pentru ambele procese se poate procura din magazine respectiv mine de sare din apropiere. Costurile pentru cantitati mici sunt chiar accesibile.


Resurse necesare:  - o foarte buna documentare ( e important ca orice adeziv folosit sa fie cat mai natural si orice metode de aplicare cat mai rudimentara, spre exemplu aplicarea cu un anumit utilaj poate aplica pe pereti si alte materiale sau substante nocive, iarasi un lucru foarte important e ventilatia, o camera de sare trebuie sa fie presupusa cu aparate care sa faciliteze circulatia aerului)
              - Investie in achizita sarii/caramizilor de sare
             - Portofoliu de realizari si o foarte buna promovare
Avantaje: - este o afacere de necesitate foarte mare : sanatatea
          - beneficiile sarii sunt cunoscute de mare majoritatea a potentialor clienti
          - costurile investitiei in materile sunt acoperite de client
         - este o nisa foarte putin exploatata, pe piata existand doar posibilitatea de a merge intr-un astfel de loc, nu de a-l avea in propria locuinta
Dezavantaje: - aceasta afacere poate prezenta dezavantaje in cazul unei documentari deficitare


Concluzii: Intr-o lume tot mai poluata, cu o durata de viata tot mai scazuta, un astfel de serviciu ar putea avea un foarte mare succes, conditia fiind ca procesul sa fie bine documentat si bine executat. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu