Idei de afaceri : Vulcanizare mobila


Descriere: Aceasta afacere poate fi una de mare utilitate pentru toti soferii pentru ca la un anumit moment nepotrivit se pot trezi cu probleme la masina. Astfel putem avea situatii in care un sofer isi poate petrece o zi intreaga, pe un camp, inconjurat de capre, incercand sa lipeasca  cu super glue camera unei roti pentru a ajunge acasa. Orice mici probleme pe care le-ar avea la masina si care l-ar putea face sa nu ajunga la destinatie ar putea fi rezolvate de o echipa mobila, care s-ar deplasa la apelul soferului disperat cu toate echipamentele necesare pentru solutionarea problemei.

Astfel de "interventii" pot fi facute prin stocarea intr-un mod practic a tuturor echipamentelor necesare unei vulcanizari clasice(statice) intr-o autoutilitara de tip duba. 
Tarifele pentru aceasta activitate sunt in functie de distanta la care se afla clientul si problema care trebuie solutionata. De exemplu pentru o pana la o distanta mica se poate percepe un tarif intre 50-100 lei. O astfel de suma, pentru un sofer disperat aflat in pustietate e infima. 
Aceasta afacere se poate extinde cu usurinta, iar vulcanizarea mobila sa se transforme intr-un service mobil care sa se ocupe si de mici reparatii la fata locului. 
Resurse necesare: - succesul afacerii consta in promovare, o promovare intensa atat offline, cat si online este cheia reusitei in aceasta afacere
         - investia in achizitia autoutilitarei si a echipamentelor necesare unei vulcanizari
         -  2 persoane pricepute dispuse pentru astfel de deplasari sau daca va pricepeti, dvs. si un prieten
Avantaje: - afacere de mare utilitate
          - profituri rapide 
       - daca exista o promovare intensa si o dedicare pe masura, investia se poate amortiza in 7-8 luni, maximum 1 an.
Dezavantaje: - chiar si la achizitii second hand echipamentele + autoutilitara pot ajunge la sume destul de mari.
Concluzii: Cresterea vanzarilor pentru masinile vechi ce va urma odata cu schimbarea taxelor, va conduce la achizitia a tot mai multe rebuturi, rebuturi care pentru o vulcanizare/service mobila se pot dovedi o sursa importanta de profituri rapide.

2 comentarii: