Idei de afaceri : Ursitoare de inchiriat


Descriere: Din ciclul "am trait s-o vad si pe asta" o noua afacere pare sa prinda tot mai mult teren: "afacerile cu ursitoare de inchiriat" - o afacere de nisa care ne face sa credem ca desi am scapat de sfarsitul lumii, acesta este cu siguranta foarte aproape.
Cum botezul a fost printre singurele evenimente inca neinfectate de chici, iata cum romanul, prin ingeniozitatea lui, a reusit sa transforme si acest eveniment intr-o furtuna de lacrimi de prostie.
    Simpla documentare pentru aceasta afacere a facut sa ma treaca fiori reci, e inexplicabil de ce ti-ai supune copilul la aberatiile verbale ale unor panarame in numar de 3, inca mahmure dupa iesirea in club din seara precedenta si le-ai mai si plati pentru asta. Dar iata cum acest tip de evenimente devin usor-usor o moda si prevad ca peste foarte putin timp a nu avea ursitoare la botezul copilului va fi ceva de neconceput.
O afacere cu ursitoare de inchiriat este un serviciu care nu presupune foarte mult efort, dar daca ne uitam la tarifele percepute de aceste "zane de club" observam ca profitabilitatea acestei afaceri este enorma. Practic pentru un show "magic" de 30 de minute ursitoarele incaseaza sume care variaza intre 400-650 lei. Intr-un mod magic ursitoarele genereaza un profit in 30 de minute echivalent cu salariul minim al unui roman intr-o luna si nu platesc nicio taxa. Abracadabra!?!
Pentru a incepe aceasta afacere este necesara o organizarea foarte rigoaroasa, incepand cu selectarea optima a ursitoarelor si pregatirea textelor de mare efect care sa emotioneze lumea care participa la eveniment.
Resurse necesare: - selectia ursitoarelor si stabilirea clara a procentajelor
           - achizitia celor necesare : vestimentatie, aparatura audio necesara
          - conceperea si redactarea textelor standard pe care ursitoarele le vor invata si recita la fiecare prestatie
         - o foarte buna promovare offline si online, dar si cautarea de clienti prin iesiri pe teren. 
   - prezenta online prin intermediul unui site poate conduce la credibilitatea serviciului si , evident, la obtinerea de noi clienti.

Avantaje: - este o afacere cu o investitie foarte mica
         - activitatea se desfasoara la localul unde se petrece botezul, nu sunt necesare inchirieri costisitoare de spatii pentru desfasurarea activitatii.
        - profituri foarte mari raportate la efort si investitie.
        - o activitate, surprinzator, tot mai cautata
Dezavantaje: - pentru unele persoane, printre care ma numar si eu, acest gen de activitati provoaca greata.
    - o ursitoare nepregatita sau insuficient beata poate strica magia serii
Concluzii: Traim in tara in care fiecare progenitura poate fi tratata ca un print de legenda, nu trebuie sa acuzam aceasta atentie pe care o au parintii fata de evenimentele marcante din viata copiilor, insa ar fi cel putin echilibrat uman sa aiba o atentie similara si in educatia acestora.

3 comentarii:

  1. Castiga foarte bine ursitoarele

    RăspundețiȘtergere
  2. Este o idee buna de afaceri, dar nici mie nu-mi plac

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu cat se platesc ursitoarele la un eveniment ? Sau se platesc la luna in functie de eveniment ? Ms

    RăspundețiȘtergere