Idei de afaceri: Bucatar la domiciliu


Descriere: Se apropie o sarbatoare importanta, o zi de nastere sau o reunire de familie care au ca loc de desfasurare domiciliul dvs. E clar ca va fi nevoie de preparat ceva, caci e de prost gust ca invitatii sa fie serviti cu pizza sau covrigei. Mentalitatea romaneasca ne invata ca in astfel de cazuri apelam la traditia din stramosi, si anume inchidem femeia/nevasta in bucatarie si asteptam rezultatele. Traditia stramoseasca asta ne invata, cand e loc de sarbatoare, barbatul bea si femeia isi schimba structura genetica din om in cal-bucatar, care cu o mana beleste puiu si cu cealalta face maioneza.
E si unul din motivele pentru care barbatii sunt mai interesati de pastrarea traditiei decat femeile. 
Daca de exemplu, ca femeie, ai cumpara pur si simplu ingredientele, ai plati o taxa de x lei si te-ai aseza in pat sa vizionezi un film preferat sau sa citesti o carte buna asteptand ca din bucatarie sa vina arome placute. Iar mai apoi persoana responsabila de gatit, odata ce si-a incasat taxa de x lei pentru gatit, sa plece si totul sa fie gata pregatit numai de servit? Nu ar mai fi efortul enorm pe care il depune femeia in bucatarie, nu ar mai fi stresul enorm daca iese cutare reteta sau nu. Pur si simplu gatit perfect, gata de servit, fara stres, fara griji.
Aceasta afacere poate fi inceputa doar de persoane care chiar stiu sa gateasca si profiturile, daca stam sa ne gandim sunt destul de mari, in cele 1-2 ore maximum de munca fara costuri de achizitie a ingredientelor sau costuri privind chetuielile consumabile (gen apa, gaz) totul se rezuma la o suma destul de frumusica obtinuta doar din efortul si pasiunea dvs de a gati.
O afacere de acest gen ar prinde destul de bine, pentru ca se adreseaza la grupuri mici de persoane fizice, comenzi pentru care firmele de catering nici nu ar intoarce cheia la masina si la o calitate superioara si niste costuri cel mult jumatate in cazul mancarii comandate cu livrare la domiciliu. 
Resurse necesare: - trebuie sa fii o persoana care stie sa gateasca foarte bine
            - sa depui efortul zilnic de a te promova prin toate mijloacele posibile (insemnand: afise, anunturi, carti de vizita, pliante, chiar pliante pe clante, in posta sau pe scarile blocurilor.)
Avantaje: - odata acumulate cunostintele si dexteritatea investia este nula
          - profituri facute usor facand ceva din pasiune
        - daca va pricepeti bine, veniturile pot fi chiar f. mari
          - se lucreaza numai cu resursele clientului
Dezavantaje: - fiind o munca la domiciliul clientului, pot exista si cazuri in care sa dati de clienti dificili.
Concluzii: Intr-o lume in care femeia trebuie sa lucreze la potential maxim pe mai multe flancuri, si loc de munca si mancare calda si zambitoare dup-o oala de sarmale, aceasta afacere s-ar putea dovedi una foarte utila, caci pentru o taxa infima s-ar castiga momente de relaxare si odihna esentiale intr-o lume si o viata atat de agitata.

3 comentarii: