Idei de afaceri : Cursuri de dans



Descriere: Pentru multa lume dansul consta in niste miscari care ne amintesc de posedatii din secolul trecut, o forma de manifestare prin care se elibereaza energiile negative, o extractie lasciva de demoni. Dar dansul isi are si manifestari mai elegante, cum ar fi multe stiluri de dans care necesita cunostinte, o anumita tinuta si mult exercitiu. Spre aceasta categorie de public trebuie sa ne si orientam pentru a gasi clientii pentru aceasta afacere. Acele personaje care vor sa faca o impresie buna la o nunta, o reunire sau orice alt eveniment.
    Pentru un cuplu tanar care vrea sa faca o impresia buna la nunta de exemplu, e esential sa invete aceste stiluri de dans, pentru a evita generarea unei impresii proaste bataindu-se posedati cu miscari clubbing spre surprinderea familiei si a batranilor care cu un ochi saliveaza si cu celalalt fac preinfarct. Dupa zicala : "my mind says NO! but my heart says let's go la morga."
Surprinzator, mai nou se observa o tot mai mare cerere pe piata pentru cursuri de dans precum vals, tango, blues, twist si multe altele, cerere cauzata si de faptul ca nuntile la noi se fac pe banda rulanta si poate si de faptul ca muzica populara poate avea mai mare utilitate in redat viata fosilelor.
Afacerea incepe prin cautarea de personal dansator si cunoscator care va fi remunerat cu un anumit salariu sau cu o suma pentru fiecare curs in parte odata cu inceperea activitatii. Pasul urmator este inchirierea unei locatii care sa fie amenajata corespunzator, in sensul ca sa fie goala si pe pereti sa fie dispuse oglinzi. Urmatorul pas este promovarea cursului. 
Profiturile din aceasta activitate sunt extrem de mari, pentru ca preturile practicate pe piata incep de la 150 de lei/pers/luna, intr-o luna in care se fac 5-6 sedinte a cate maxim o ora. Adica calculat mai exact se obtin pt 1 persoana, cu 5-6 ore de munca pe luna, 150 de lei(cu specificatia ca la un curs niciodata  nu participa doar o singura persoana) la 10 pers ...1500 lei, la 100 de pers... 15000 lei lunar. Dam un exemplu: daca la un curs participa 30 de pers, pentru o munca de 5-6 ore pe luna se obtin 4500 lei. Dar asta consuma doar 5-6 ore dintr-o luna...imaginati-va la ce sume ne-am raporta la un program mai intens.
Resurse necesare: - cautarea "profesorilor"
              - cautarea, inchirierea si amenajarea locatiei optime
               - promovarea intensa online si offline
Avantaje: - investitie redusa
         - e o afacere din care castiga toata lumea, profesorii dansatori neintelesi fac banuti pentru noi hainute trandy refuzate de occident, clientii invata ceva nou si noi incasam profitul.
          - mare cerere pe piata
  - investitia se amortizeaza rapid
Dezavantaje: - aceasta afacere, gandita atent, nu prezinta dezavantaje
Concluzii: Dansatorul e apreciat de tot mai multe lume, trebuie sa il incurajam ca asa e si sa il convingem, astfel incat sa ne aduca profit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu