Idei de afaceri : Cautator de joburi


Descriere: Desi multa lume ar considera ca aceasta activitate exista, si anume agentiile de recruatare, e un considerent fals. Pentru ca aceste agentii folosesc asa numitii clienti in act, mai mult ca momeala pentru profit, decat ca sursa de profit. E si unul din principalele motive pentru care lumea crede mai putin in ei decat ateii in iehova. Adevarul e ca functioneaza exact ca un curent religios, care e religios numai de fata cu enoriasii. Imaginatia antreprenorilor care considera ca o agentie de recurutare ar fi profitabila e echivalentul imaginatiei unui om care castreaza un iepure de crescatorie la rece. Dureros si inutil.


Trebuie sa fim realisti si sa constatam ca romanul in ciuda ingeniozitatii lui, in stare de ebrietate, sufera si de o imensa lene. O lene care de cele mai multe e ori e dramatizata ca sa nu para lene, un soi de curaj cu dedicare dezamagit, in concluzie o resemnare cu inima rupta, dar sclipirea in ochi pentru mai bine. Din nou, un antreprenor trebuie sa observe asta. E greu de observat intr-adevar. O lene mascata nu e un lucru usor de vazut. Dar totusi nevoia umana exista in acest domeniu, cu o pasiune de cele mai multe ori dintr-o mare necesitate financiara si presarata cu lene, dar exista. 
Intrebarea corect pusa e : ar fi dispus cineva sa plateasca pentru a obtine un job? 
Si raspunsul e categorig da, unii ar fi dispusi si pt ceva mai mult, un fel de protocol oral ca bonus. Nevoia e mare in acest domeniu si constatand nr de someri care exista putem spune ca agentiile de recrutare au iesit la pescuit fara cele mai mici cunostinte in domeniu.
Aceasta afacere consta in a cauta si a gasi pentru individul aflat in necesitate un loc de munca. Se incepe prin a se prelua cv-ul si a incepe cautarile. E greu sa se perceapa o suma initiala. De aceea se poate incerca metoda de a se incasa la salariu un comision din primul salariu, pe baza unui contract semnat la inceputul colaborarii. Spre exemplu 50%. Astfel motivatia dvs care cautati e mult mai mare, incercand pe cat posibil sa gasiti pt client un loc de munca cat mai bine platit, pentru ca depindeti, ca plata, de suma de salariu  care i se va oferi clientului.

Resurse necesare: - trebuie sa fii un om energic, harnic cred ca e cuvantul mai potrivit
             - calitati de a putea discuta deschis telefonic
             - calitati de documentare 
                                    
Avantaje: - investie doar umana prin resurse morale
          - bani facuti din nimic
          - afacere care satisface o nevoie esentiala
                     
Dezavantaje: - daca exista de la inceput ideea de profesionalism in minte, afacerea nu prezinta dezavantaje
Concluzii: Din start, aceasta afacere nu e pentru oricine. Afacerea poate exista doar prin contrabalansarea nevoilor umane, adica prin necesitatea dvs de a face bani reusiti sa gasiti ceva care nu poate fi gasit fiindca starea de spirit e guvernata de depresie si lene. 

Un comentariu:

  1. Pentru un job, la ora actuala se plateste spaga mare angajatorului sau intermediarului. Credeti ca ati putea sa va infiltrati printre cei ce practica acest obicei neaos romanesc ?
    Aveti un blog foarte interesant. Pe cei interesati de joburi online ii invit si pe banipenet4all.blogspot.ro.

    RăspundețiȘtergere