Idei de afaceri : Centru de inchirieri costume tematice


Descriere: Aceasta afacere consta in achizitia si inchirierea contra-cost a costumelor tematice pentru diferite tipuri de evenimente. Clientii pot fi: scoli, gradinite pentru organizarea unor spectacole, serbari, piese de teatru; firmele care organizeaza tot mai des activitati de teambuilding tematice, pentru ocaziile sarbatorilor de iarna, pascale, diferite tipuri de ocazii speciale.

            La achizitia costumelor e necesar sa se tina cont de cererea pe piata a anumitor costume, lucru care poate fi realizat prin sondaje de opinie sau iesire pe teren in scop de obtinere de informatii. Cele mai cautate sunt momentan costumele de epoca, pentru petreceri teambuilding si organizari de piese de teatru sau costumele tematice gen costume de  Mos Craciun. Fiecare achizitie pentru fiecare eveniment trebuie atent planuita din timp si calculata in functie de rezultatele iesirilor pe teren si sondaje pentru a se evita achizitiile proaste respectiv achizitii care sa ramana permanent pe stoc.
            Ca orice serviciu de inchiriere, si acest serviciu presupune o garantie de siguranta perceputa de la clienti, pentru astfel de serviciu garantia este intre 100-200 de lei in functie de valoarea costumului. Aceasta garantie va fi returnata clientului la returnarea costumului in starea primita. Preturile de inchiriere ale costumelor tematice sunt intre 50 -150 lei/zi.
           
Resurse necesare: - cheltieli cu achizitia costumelor
- disponibilitatea unui spatiu de stocare
            - conceperea unui site de prezentare/preluare comenzi
            - promovarea serviciului
Avantaje: - afacere din care se obtin profituri pasive
         - cat tine de prezentare si livrare, afacerea poate fi desfasura la domiciliu
         - investitia se amortizeaza foarte repede
Dezavantaje: - afacerea fiind de nisa, presupune implicare maxima in cautarea potentialilor clienti, ca in orice afacere simpla astepare a clientilor nu este o varianta castigatoare.
Concluzii: O astfel de afacere simpla se poate desfasura cu usurinta la domiciliu, eventual cu timpul se poate amenaja un spatiu inchiriat. Investitia se amortizeaza repede, daca se fac achizitii bine calculate, investia intr-un costum se poate amortiza chiar si in cateva zile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu