Idei de afaceri : Site de recenzii localuri

Descriere: Un site de recenzii localuri presupune deplasarea la anumite localuri din zona dvs , realizarea de recenzii si postarea acestora pe un site de specilaitate. Un asemenea site ar putea fi grupat pe recenzii restaurante, cluburi, baruri si cafenele, de asemenea publicul poate fi din zona sau turisti.
      Profiturile din aceasta activitate pot veni in diferite moduri, insa cel mai simplu si profitabil ar fi incheierea de contracte cu localurile pe care le veti promova, profituri care pot fi calculate la procent din vizitatorii trimisi spre un anumit local sau pe baza de abonamente lunare de promovare.


       Genul acesta de recenzii presupune si unele critici aduse unor servicii, lucru care desi pe unii ii deranjeaza, e menit sa corecteze standardul unui anumit local.
                 Proiectul online poate incepe foarte simplu prin realizarea unui site si munca evidenta de iesiri pe teren, vor fi necesare instrumente precum un aparat foto performant si persoane care detin abilitati de persuasiune. Unii administratori fiind reticienti in fata unor asemenea servicii, caz in care se poate incerca o colaborare pe termen scurt, care daca va fi in concordanta cu nevoile clientilor si va aduce un plus de vizite localului,  sa existe posibilitatea de a participa in proiect cu o anumita suma lunara sau daca serviciul prinde foarte bine chiar cu un procent din suma cheltuita de vizitatori.
                 Servicii online de acest gen mai exista si la noi, insa sunt foarte vagi, oferind doar date de localizare sau prezentare generala. Tocmai de aceea o abordare personala si realista ar putea avea un mai mare succes. De exemplu, in loc sa se zica numai localizarea si specilitatile din meniu, se va incerca o abordare de genul ce e bun de consumat dintr-un anumit local si ce nu e cum si-ar dori clientii sa fie, lucruri care, fiind din sfera criticii constructive, aduc un avantaj mare clientilor si un raport realist si sincer administratorilor, care daca sunt pe ideea unui business corect si progresiv nu numai ca vor tine cont de sfaturile care vor aparea pe site, dar vor face sacrificii pentru imbunatatirea lucrurilor care necesita imbunatatire.
                 
Resurse necesare: - formarea unei echipe, mai ales daca locuiti intr-un oras mare este nevoie de disponibilitatea care nu o poate avea o singura persoana
                - alegerea unui nume sugestiv pt. acest serviciu
             - detinerea aparaturii necesare, aparat foto, laptop , telefoane mobile, masina de serviciu daca e cazul.
              - realizarea unui site, unde vor fi postate toate recenziile
            - realizarea site-ului astfel incat sa permita traducerea pentru turistii straini.
            - o promovare foarte buna in mediul online si offline
Avantaje: - investitie foarte mica
        - activitatate de intermediar care aduce avantaje considerabile atat administratorilor, cat si potentialilor clienti
         - serviciu foarte util in general
         - se pot obtine profituri intr-un mod comod
Dezavantaje: - daca exista un plan de afaceri bine facut, care sa presupuna distribuirea sarcinilor la persoanele potrivite pentru sarcinile in cauza, acest serviciu nu prezinta
Concluzii: Un serviciu de recenzii localuri ar fi cu siguranta ceva foarte util pentru foarte multi consumatori, insa pana la urma profesionalismul si sinceritatatea relatarilor va crea acea incredere in oameni care va dovedi succesul sau esecul unui asemenea proiect.

6 comentarii:

  1. Cred ca ar mai trebui mentionat faptul ca foarte important este ca recenziile sa fie realizate de persoane cu experienta - fie care au lucrat in domeniu, fie persoane care frecventeaza destul de mult astfel de localuri incat sa poata oferi o parere avizata. Iar site-ul nou creat trebuie sa arate impecabil, e o conditie importanta pentru orice domeniu dar cu atat mai importanta pentru un site care evalueaza la randul sau alte afaceri.

    RăspundețiȘtergere
  2. Fiind o afacere de nisa se subintelege ca va fi inceputa de oameni care au legatura cu nisa sau ca se vor coopta persoane capabile pentru redactarea articolelor in caz contrar. Ms pt observatie. O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. Salutare, vin sa subscriu acestei idei descrise mai sus, mentionand ca in acest moment in mediul online romanesc au fost dezvoltate solutii care sa acopere aceasta nevoie, insa remarc foarte multe recenzii spam.
    In Romania fie utilizatorii nu reusesc sa ofere recenzii care sa ajute alti potentiali clienti, fie patronii locali investesc in a "sterge" comentariile negative decat in a-si imbunatatii serviciile.

    In urma cu 1 an, am dezvoltat serviciul vreauSAmerg.ro - o platforma de locatii si recenzii care sa sprijine atat utilizatorul care doreste sa dea o recenzie prin punerea la dispozitie a unor indicatori/barem de evaluare, dar si utilizatorul care doreste sa consulte opiniile altor clienti.

    In acest moment avem peste 500 de locatii (restaurante, pizzerii, unitati de cazare, atractii turisitce, etc) iar numarul de recenzii creste sapatamanal.

    Va invit pe aceasta cale sa sustineti proiectul in masura in care timpul va permite fie prin adaugarea de locatii, fie prin adaugarea de recenzii sau de ce nu, prin a spune si altora de acest serviciu.

    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Dave007 siteul tau cere vreo taxa pentru a-ti putea posta un restaurant sau o pizzerie?Mai simplu venitul tau de unde vine?

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Healthy advices: vreauSAmerg.ro nu cere taxa pentru a fi listat. Pentru venituri exista un plan, dar nu il pot detalia. Vom avea si o pagina dedicata B2B in care administratorii de locatii pot sa investeasca in promovare. Repet, listingul de locatie este GRATUIT.

    RăspundețiȘtergere