Idei de afaceri : Aloe Vera

Descriere: Aloe Vera ( Aloe Barbadensis Miller) este considerate de multa lume o planta miraculoasa , ajuntand la prevenirea si vindecarea multor boli. Traditional, gelul acesteia este cel mai eficient in tratarea arsurilor si ranilor. La noi in tara atat plantele, cat si produsele obtinute  din Aloe Vera sunt importate. Pentru a fi eficienta planta trebuie sa aiba 2-3 ani (conteaza mult dimensiunile frunzelor). Astfel, puii se pot vinde la 5-10 RON, planta de 1-2 ani – 25- 30RON,
iar cele mai mari 2-3-4 ani pana la 50 RON. La productie mare castigurile pot fi nelimitate, planta producand pui tot timpul anului. Desprinderea puilor de planta si plantarea acestora se face numai primavara. Solul trebuie sa fie amestec de turba si nisip, asemanator pamantului utilizat pentru cactusi. Udarea plantei se face rar (o data la 2-3 saptamani), cand solul este foarte uscat.
          La o productie foarte mare, care deja nu mai incape in spatiul initial, se pot realiza solarii in spatii deschise, unde se pot pastra si pe timp de iarna.
Resurse necesare: - cheltuieli cu achizitia primelor plante
                             - cheltuieli cu achizitia de ghivece si pamant
                             - cheltuieli cu realizarea solariilor (cand productia este deja foarte mare)
                             - promovarea produsului
                             - monitorizarea productiei (tabele cu datele plantarii pentru determinarea exacta a varstei plantelor)
Avantaje: - investitia este foarte mica
- fiecare an aduce un plus financiar, fiecare planta crescand in valoare de la an la an
Dezavantaje: - pot aparea probleme de comercializare, de aceea este bine sa va interesati din timp de posibilii clienti . Acestia pot fi persoane fizice, florarii sau mari companii de producere a medicamentelor.
Concluzii: Aceasta activitate este o investitie foarte rentabila, deoarece nu necesita mari resurse financiare si de intretinere, in plus valoarea unei plante se mareste cu aprox. 50% de la an la an. Daca se realizeaza o strategie de inmultire si comercializare eficienta, o astfel de activitate este o afacere care nu trebuie ratata.  

20 de comentarii:

  1. am citit despre genu asta de afacere , m-am interesat putin pare ceva folositor si interesant.as avea cateva intrebari pentru tine.mi-ai putea raspunde in privat daca iti las un id de mess la cateva nelamuriri?

    tycy_the_one id`u in caz ca vrei sa ma ajuti

    RăspundețiȘtergere
  2. Te-am adaugat, id-ul meu este bgdn_adrian

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna,

    Am avea nevoie si eu de o planta de aloe vera, pentru prepararea unui gel cu miere, fiind, am probleme cu fata si am citit pe net ca e foarte bun pentru cosuri.Va rog foarte mult sa-mi ajutati daca puteti, si astept raspuns la
    extrameca@gmail.com
    Multumesc foarte mult

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va dau cu cea mai mare placere un ghiveci mare cu o panta de 3 ani de aloe vera.

      Ștergere
  4. Planta Aloe Vera a fost prezentata ca o idee de afacere. Blogul acesta se ocupa cu prezentari de idei de afaceri, nu are crescatorii de aloe vera,insa poate printre cititori gasiti persoane care detin si ofera spre vanzare.
    Referitor la efectele medicale pe care le are aloe vera, e greu sa ne pronuntam asupra eficientei unor retete traditionale de tratament pentru acnee. Din cate se stie sursele pentru aparitia cosurilor sunt de cele mai multe ori interne, nu externe. Orice aplicatie externa trateaza doar cauza unei surse interne (care reapare desi e tratata extern), care poate aparea din diferite motive, cele mai frecvente cauze interne de aparitie sunt dereglarile hormonale. Consumul intern sau extern de retete artizanale pe baza de aloe vera, daca la asta se refera reteta dvs, nu poate fi recomandat de noi neavand certificari medicale care sa ateste eficienta retetei sau viitoarele efecte secundare. Pentru un tratament eficient va recomandam sa consultati un medic pentru a depista exact cauza aparitiei acneei. Acesta, pe baza unui diagnostic corect, o sa va recomande si metoda sau produsul cel mai eficient pentru eliminarea problemei. In cel mai bun caz am putea recomanda gelul de aloe vera pentru o mai buna vindecare a urmelor cauzate de acnee, cunoscut fiind faptul ca acest gel are proprietati de regenerare. In concluzie, tratamente pentru "la suprafata" sunt destule, si naturale si obtinute chimic, insa scopul dvs ar trebui sa fie eliminarea sursei interne care le produce.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Posed 3 ghivece cu Aloe Vera : a) 5ani+puiet 4ani , b) 4ani+puiet3-2ani , c) 3ani+puiet ; se pot vinde doar in BUCURESTI , transportul prin coletarie distrugand planta .email de contact : sorin.eee33@yahoo.com

      Ștergere
    2. Daca nu sunt prea indiscret,cu cat se vinde in Bucuresti Aloe Vera?Eu am vreo 12 ghivece de 3-4 ani.


      Multumesc.

      Ștergere
    3. Dac cineva ma vede pe aceasta pagina sunt din Timisoara si am de vanzare alor Vera de 3 si 4 ani vreo 6 ghivece si 4 la 2 ani.tel 0724966118.

      Ștergere
  5. Dupa ultimele cercetari aloe arborescence contine cu 200% mai multa substanta activa fata de aloe barbadensis. Pentru mai multe informatii ori daca doriti sa cumparati aloe arborescence, vizitati www.aloe-vera-romania.webs.com

    RăspundețiȘtergere
  6. Puteti cumpara aloe arborescence online. Adresa de email: mircris78@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  7. Locuiesc in Piatra Neamt. Posed aloe arborescence,de la pui,pana la 4 ani. Adresa e-mail: doinagherasim53@yahoo.ro Nr telefon; 0741 115103

    RăspundețiȘtergere
  8. Puteti cumpara aloe vera arborescens de diverse varste si dimensiuni la
    www.aloe-vera-romania.webs.com

    RăspundețiȘtergere
  9. Daca doriti ,pentru diverse tratamente se pot cumpara frunze de aloe vera , de la plante care au peste 5 ani crescute bio,in Spania.O frunza are intre 500 gr. si 1kg. Pretul este de 30 ron pe kg. Tel. 0755334373.Bucuresti.

    RăspundețiȘtergere
  10. Vand plante aloe vera un an si trei ani plus pui.
    Tel.0753909002

    RăspundețiȘtergere
  11. VAND ALOE VERA !! TOATE FLORILE CE LE DETIN SANT DE PESTE 3 ANI CEA MAI MARE II DIN 2011 RELATII LA TEL 0741333749 CONSTANTIN MANGALIA .VAD SI PUI SAU FLORI DE UN AN DOI CARE SE POT FOLOSI GELUL LOR DIN FRUNZE DACA AVETI DE TRATAT O RANA I FOARTE SIPLU TAIATI O BUCATA DINTRO FRUNZA CAT CONSIDERATI CA TREBUIE SA FIE DE MARE SI DECOJICI O PARTE A INVELISULUI FRUNZEI VERDE CU UN CURATATOR DE CARTOFI SAU CU CUTITUL APLICATI GELUL PE ORICE RANA SI IMEDIAT INCHIDETI ZONA CU UN LEOCOPLAS REZISTENT SI TINETI PE RANA DE SERA PANA DIMINETA SAU PANA CE SIMTITI CA ACEL GEL NU MAI IE PE PARTEA DE FRUINZA CE LA TINUT ASA VETI INCHIDE URGENT TAIETUTI ,ARSURI,FOLOSITI LA CICATRICI MASAND CUI ACEL GEL PE CICATRICI,PE FATA SA DISPARA CUSURI IMPURITATI SI A VA MENTINE PIELEA ALBA SI FARA RIDURI.IN 2011 AM SUFERIT 9 ARSURI DE GRAD 4 MEDICI MAU OPERAT SI AU SPUS CA RANILE SE VOR INCHIDE IN CC A6-7 LUNI PROGRAMAT LA CONTROL PESTE O LUNA CAND MA VAZUT DR A RAMAS SOCAT PRIMA INTREBARE A FOST " CE IAI FACUT CU CE LEAI ICHIS "? AM SPUS AM FOLOSIT ALOE VERA PE RANA DIRECT SI AM PREPARAT UN PRODUS DIN UN OU CRUD,CCA 3-4 PUMNI MIEZ NICA,O BANANA DOUA,O FRUZA DOUA DE ALOE VERA ,MIERE DUPA GUST ,SI LATE FIERT CCA 200 400 ML FIERT SI CALDUT, PUN IN PAHARUL DE LA BLENDER ALOE DECOJITA OUL CRUD ,MIEREA, NUCA SI BAG BLENDERU PESTE SE FORMEZA O PASTA TURNATI LAPTE USOR SI COMBINATI CAT DORITI SA FIE DE GROS SAU DE SUBTIRE ADAUGAND SI MIERE DE ALBINI SAU DE NU ZAHAR DUPA GUST EU AM PREPARAT CATE UN PAHAR DE 700 ML DIMINETA SI UNUL SERA PE CARE PRODUSUL FINIT IL LASAM GROS DE IL MANCAM CU LINGURA ASA AM REUSIT SA UIMESC MEDICI CA AM INCHIS RANILE DE GRADUL 4 IN CCA 3 LUNI DEFINITIV

    RăspundețiȘtergere
  12. VAND ALOE ARBORESCENS ,PIATRA NEAMT,www.facebook.com/ArtflorSano SAU TEL: 0740605292

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna seara Felix, as fi interesata de oferta dv. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna ziua nu stiu daca o sa primesc un raspuns clar dar totusi o sa intreb: a-si dori sa deschid o afacere cu aloe vera sa incep de la zero:adica sa cumpar plante etc. Intrebarea mea este de unde a-si putea sa cumpar circa aprox.100 de plante.
    Va rog daca ma poate ajuta cineva sa imi scrieti pe mail: galcris83.ca@gmail.com
    Va multumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
  15. Am plante aloe vera ajunse la maturitate 5-8 ani, telefon:0732 761 147
    Bucuresti

    RăspundețiȘtergere
  16. Interesant articol mai ales pentru cei care vor sa porneasca pe acest drum. La casa la care ne-am mutat am fost fericita sa gasesc 5 ghivece abandonate cu aloe vera (in jurul varstei de 1-2 ani) avand foarte multi puieti, astfel ca dintr-un ghiveci pe langa planta mama am separat 9 puieti punandu-i in alte ghivece noi. Din cele 5 aloe am ajuns la 35 plante aloe. Acestea mi-au dat click-ul, starterul de a cumpara un teren agricol in viitorul apropiat pentru a le planta si de a mai cumpara si alte specii de aloe medicinale. Scopul meu este de a vinde per frunza, nu intreaga planta in ghiveci pentru farmaciile naturiste.

    RăspundețiȘtergere